Nos i karakterene crte

Pravilan nos

Savršen, pravilan i ravan nos, skladan s crtama i veličinom lica

Odaje inteligenciju, osjetljivost i sklonost dobrom odgoju i vrlini. Ovakve su osobe osobito suzdržane, a iznad svega cijene privatni život, ne dopuštajući ničije miješanje ili tračeve s njima u vezi. zaljubljuju se više razumom nego osjećajima, i zbog toga u partneru ne traže ljepotu nego moralne i duhovne vrijednosti. Ne osuđuju, ali niti ne dopuštaju ublažavanje slučajnih pogrešaka. Pokraj njih uvijek hodate kao po staklu.

Kratak i tanak nos sa šiljastim vrhomokrenutim u vis

Tipičan je za osobe sklone zavođenju. One će se poigravati partnerom držeći ga u stalnoj neizvjesnosti i napetosti kao mačka miša. Za njih je seksualni odnos točno proračunata igra kojoj je cilj zadovoljstvo pobjede, a to je trenutak kad ona prestaje. Odnosi s drugim osobama prožeti su nekom ironičnom lakomislenošću i željom za zavođenjem.

Velik i izbočen nos, u obliku grbe, s četvrtastim vrhom

Otkriva osobu koja više od svega želi vladati situacijom i imati punu slobodu mišljenja i odlučivanja. Ne prezire seksualne užitke, ali teško se prepušta strasti i uvijek je veoma oprezna u osvjanju partnera. Svakako, ovakva je osoba " žar koji tinja pod pepelom", voli snažne, duboke i trajne odnose. Osjećaj tajanstvenosti kojim se katkad okruži čini je veoma uzbudljivom i poželjnom.

Osobe orlovskog nosa, poput Indijanaca

Ponosne su i imaju veoma visoko mišljenje o sebi, zbog čega su često razdražljive i preosjetljive i na najblaža razmimoilaženja u mišljenjima, pa im društveni i poslovni odnosi znače teškoće. Ali, ako ste s njima oprezni, ovakve se osobe mogu pokazati izuzetno dobre i rado im praštate sklonost posesivnosti. Veoma su ranjive. Dovoljna je i najmanja nepažnja da se razočaraju, a tad okreću stranicu i tvrdoglavom postojanošću gledaju samo unaprijed.

kratak i lagano izbočen nos

Daje profilu mačji izgled, a govori o samotnoj osobi koja će skupinu prihvatiti samo u ulozi vođe. Želi biti u središtu događanja, a odobravanja i laskanja veoma su joj ugodna. Kad je riječ o seksualnim odnosima, ovakva se osoba mora osjećati neodoljivom i tad će se truditi kako bi dla sve od sebe. Sklona je promjeni partnera čim osjeti nedostatak ljubavne strasti.

Osobe s kratkim, ravnim i u korijenu širokim nosom

Odgovaraju na izazove otvoreno i trenutačno. Instiktivne su, nestrpljive i hirovite. U seksu su veoma zahtjevne, a nježnost, mašta i udvaranje imaju važnu ulogu i preduvjet su izljevima strasti, koji im nisu strani.

Nos je važan dio lica, određuje mu izraz, oblikuje profil. Današnja morfopsihologija, pripisujući srednjem dijelu lica izraz afektivne i čulne strane ličnosti, zaključuje prema nosu i njegovom profilu o tipu seksualnosti i stupnju senzibilnosti osobe: obratite li pažnju na nos, možete saznati mnogo o osobi koja vas zanima.

Oštar vrh:- smisao za kritičnost

Zaobljen vrh: - plemenitost duše

Kratak nos:- nestrpljivost, instiktivnost, oštroumnost. Greške: promjene raspoloženja i kapricioznostVelik nos
:- izrazita osobenost, intuicija, poznavanje ljudske duše. Mane: drskost, obijest

Dugačak nos
:- krutost, samokontrola, izražena kritičnost. Greške u prosuđivanju zbog neprilagodljivosti

Širok nos:
- entuzijazam, nagonska strast. Mane: sklonost pretjerivanju


Tanak nos:
- nezadovoljna osoba, sputana skrivenom otmjenošću. Grijesi: formalizam, četo neiskren

Udubljen nos:- prostodušna osoba, željna divljenja i odobravanja. Mane: pakost

Ispupčen nos:- snažna ličnost, visoko mišljenje o sebi, ponos. Mane: suviše izražena kritičnost


Mesnati vrh:
- vedrina

Malen nos:- potreba da bude u središtu pažnje, strah od sukoba sa drugom osobom ili skupinom

Umeće čitanja crta lica i tijela

PO LICU PREPOZNAJTE KARAKTER

Pročitajte svoje lice i ocijenite svoj karakter.

Kakva ste osoba? Može li vam se vjerovati? Otkrivamo vam fiziognomiju- umijeće čitanja lica i tijela.

Više vam se puta dogodilo da gledajući nečije lice osjetite osjećaj ugode ili neugode. Susreli ste nepoznatu osobu koja vam je na prvi pogled simpatična ili pak potpuno odbojna, a razlog tome, jednostavno ne možete objasniti. Neki stručnjaci rješenje nalaze u fiziognomici-umijeću čitanja crta lica, oblika lubanje i građe tijela.

Starenjem, mršavljenjem, debljanjem pa i čupanjem obrva ili plastičnim operacijama naša se fizionomija neprestano mijenja, a tako se često mijenja i naš karakter. To je logično, jer ako osoba koja sebe smatra neatraktivnom smršavi ili promijeni nešto na sebi, promijenit će se i njezin stav. Može, primjerice, postati samouvjerenija, hrabrija, veselija itd.

Ali se isto tako može dogoditi da se s promijenjenog lica iščitava nešto sasvim suprotno od pravog karaktera osobe, zaključuju stručnjaci.

Tehnika čitanja s lica može nam pomoći i u poslu. Za uspješan poslovni razgovor idealno je koristiti tehniku »zrcaljenja«, to jest kopirati izraze lica i geste druge osobe sa sekundom zakašnjenja, ali, naravno, ne previše očito. Najlakše je otkriti laganje jer osoba koja ne govori istinu najčešće izbjegava direktan pogled, nervozno kašljuca, često drži ruku preko usta, licka ili gricka usnice, tapka nogom, lagano se vrpolji i stišava glas.

U drevnoj Kini i Japanu fiziognomija je bila vrlo raširena- Namboku Mizuno najveći japanski fiziognom –dijagnostičar koji je promatranjem crta lica i tijela mogao i odgonetnuti karakter ljudi, dobre i loše strane i njihovu preodređenost.

Danas se, tom tehnikom služe kriminalisti ali i poslovni ljudi kojima fizignomija pomaže kod traženja novih poslovnih suradnika. O čemu se dakle radi? Naša su tijela, pa tako i lice, asimetrična.

Strucnjaci kažu da je lijeva strana lica naslijeđe oca, a desna naslijeđe majke.

Kad se proučava i čita s lica, naša osobnost krije se u onom dijelu koji je najizraženiji ili najrazvijeniji, a to su čelo i uho.

Čelo i uho imaju tri zone, a promatraju se sprijeda i iz profila. Gornja zona na čelu je intelekt, pa su osobe čiji je vrh čela izraženiji intelektualne, dok oni koji imaju izraženiji donji dio čela, kod obrva, vole iznimno uživati u životu. Srednji dio čela su emocije, a srednji dio uha izražava vještinu i sposobnost komunikacije, tvrde stručnjaci.

Što se tiče oblika lica, postoje četiri tipa: oblik trokuta, obrnuti trokut, četvrtasto i oblo lice. Svako od njih ima svoje osobine pa tako, prema ovoj teoriji, osoba s trokutastim licem voli i cijeni izravan pristup u komunikaciji. Ne voli okolišanje, niti nejasnoće i želi iskrenost koju, za razliku od nekih drugih tipova, može podnijeti. Nejasnoće u komunikaciji dovode do sukoba jer, kada ne šaljemo jasne poruke, sugovornik ih, naravno, može pogrešno protumačiti.

S druge strane, osobama s ovalnim licem više odgovara pomno slušanje. Oni su sugovornici koji zainteresirano slušaju tuđa izlaganja i probleme, ali ih ne znaju riješiti.

Oči, ogledalo duše, također jako puno govore o osobi, a gleda se razmaknutost, veličina, oblik i tako dalje. Osobe malih očiju vole izravan način komunikacije, iskrene su i otvorene, brzo prelaze s teme na temu ne gubeći se pritom u praćenju razgovora. Osobe velikih očiju uživaju u opuštenom razgovoru, stabilne su i vole razgovarati o različitim temama, maštovite su i kreativne, ali često prelaze granicu između stvarnog i izmišljenog.

Osobe punih obraza su vesele i pravi prijatelji, pune su razumijevanja, pravo »rame za plakanje«. Osobe s punim usnama okrenute su užicima, sklone su zavođenju, senzualne su i naginju seksualnim užicima.

  

Poslednje ažurirano (sreda, 16 mart 2011 12:19)